Online zoekmachine

Wie een gepaste zelfhulpgroep of patiëntenvereniging zoekt, kan terecht op onze online databank. We houden de gegevens van de Vlaamse zelfhulpgroepen nauwgezet bij.

> Zijn de gegevens van je vereniging gewijzigd? Of heb je opmerkingen?Bezorg ons de aanpassingen via ons contactformulier.

> Wie geen geschikte groep vindt of met vragen zit, mag ons steeds contacteren.

Nuttige links

Zoek je dringend hulp, advies of gewoon een luisterend oor?

  • Tele-Onthaal: met je vragen en problemen kan je 24/7 terecht bij deze telefonische hulpdienst. Bel anoniem naar 106. Of je kan chatten met een van de deskundige vrijwilligers op vaste tijdstippen.
  • Awel: kinderen en jongeren kunnen gratis en anoniem bellen naar 102, mailen of chatten. Je kan je verhaal ook kwijt op het Awel-forum.
  • Zelfmoordlijn: er staat dag en nacht iemand voor je klaar op het gratis nummer 1813. Ook als je bezorgd bent om iemand, kan je met de Zelfmoordlijn bellen of chatten. Elk gesprek blijft anoniem.
  • CAW: heb je het moeilijk? Met zowat elke vraag rond je welzijn kan je terecht bij een Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) . Dit gaat heel breed: van relaties tot persoonlijke, financiële en materiële problemen. De CAW's zijn laagdrempelig: er zijn geen wachtlijsten op het onthaal en de eerste hulp is gratis.
  • JAC: ben je tussen 12 en 25 jaar oud, en zit je in de knoop? Met om het even welke vraag kan je aankloppen bij het JAC, de jongerenversie van het CAW. Je kan gewoon langslopen, e-mailen, bellen of chatten.