Starten met een groep

Overweeg je om een zelfhulpgroep te beginnen rond een bepaalde problematiek?
Trefpunt Zelfhulp biedt je gratis advies over hoe je dit kan aanpakken.

Bij het opstarten van een zelfhulpgroep duiken er heel wat vragen op: wat bestaat er al? Waar vind ik lotgenoten?  Waar moet ik op letten? Wie kan me helpen? Wat zal dat kosten? Trefpunt Zelfhulp zet ruim 30 jaar kennis en expertise in om jou op weg te helpen en je initiatief te doen slagen.

Voorbeelden van andere verenigingen zullen je zeker inspireren. Wat werkt bij hen en wat niet? We denken samen met jou na over een gepaste aanpak. Evengoed kan onze raad zijn om alles wat te laten bezinken alvorens aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Let wel: jij blijft de initiatiefnemer en zet de nodige stappen om je zelfhulpgroep van start te laten gaan. We nemen het heft niet in handen, maar geven je tips en moedigen je aan. De bedoeling is dat je zelfzeker én zelfstandig aan de slag kan. Onze begeleiding is op maat en verloopt volgens het tempo waarin jouw zelfhulpgroep evolueert.

> Bekijk onze 10 tips voor het starten van een zelfhulpgroep

> Meer info? Neem vrijblijvend contact op met Peter Gielen, Siel Pirard of Annemie Vandermeulen, medewerkers ‘Begeleiding, ondersteuning en vorming’.

> Sluit je aan bij de online community www.onderling.be en wissel tips uit met bestuursleden en trekkers van zelfhulpgroepen en patiëntenverenigingen.